Met een dikke keel zat ik aan de andere kant van het bureau van mijn huisarts. Daar was ik weer!
Ik verrekte van de pijn. Een jaar geleden leek de hernia- operatie dé oplossing na drie maanden plat te hebben gelegen en high van de morfine te zijn.
Nu, een jaar later had ik weer dezelfde pijn in mijn rechterbeen en m’n voet veranderde weer in een klapvoet.

Hoi, ik ben Petra en ik had het syndroom van D.D.D.D. (Dan Dit Dan Dat) en Nu Nooit Meer Wat!

Het stukje waar ik hierboven mee begon, is niet het begin van mijn leven met pijnklachten.
En wat ik nu ga vertellen lijkt verschrikkelijk veel, maar ik smeerde het uit over een periode van zo’n 34 jaar. En ik doe er nu wat laconiek over, maar het viel echt niet altijd mee.

Op mijn elfde zat ik al bij de fysiotherapeut voor de scoliose in mijn rug. Ook begon rond die leeftijd de bijna dagelijkse hoofdpijn zijn intrede te doen. In mijn pubertijd kon ik moeilijk inslapen en trippelde ik zachtjes de trap af om een tabletje uit de lade te pakken waar ik zo lekker van kon slapen. Pas veel later kwam ik erachter dat dit @Oxazepam was….

Toen ik 26 jaar was, overkwam me een pittig ongeval waardoor ik een whiplash had…die 13 jaar fikse klachten gaf. En ik begreep op mijn 28e niet waarom mijn lichaam op zoveel plekken zeer deed. “Fibromyalgie” zei de huisarts, en “daar is niks aan te doen”.
Slijmbeursontstekingen waren passagiers die ook geregeld meeliftten en nadat ik al jong artrose had zei de huisarts dat ik een fragiel lichaam had. Wat was ik boos en verdrietig!
Ik, een fragiel lichaam? Waarom kon ik niet normaal zijn zoals een ander!

Later kwam daarbij nog eens een burn-out de hoek om kijken en een hernia waaraan ik geopereerd moest worden. Toen dat na een jaar wéér begon op te spelen, heb ik nog drie keer pijnbestrijding gehad, maar het schoot niet op.

"De grootste dwaasheid is het opofferen van uw gezondheid voor wat dan ook."

PIJN PIJN, ALTIJD PIJN!

En ik was dan wel gewend om zo normaal mogelijk door te leven, maar het beperkte me enorm! Van nature ben ik een actief persoon, maar dat was geen succes met zo’n lichaam!

EN TOEN …
Toen was daar het moment dat mijn schouder zo verschrikkelijk veel pijn deed dat ik met het douchen en aankleden geholpen moest worden. Ik had zóveel pijn…. Ik zag zelfs tegen de nachten op, want hoe moest ik gaan liggen om ervoor te zorgen dat ik het minste last had en misschien wat kon slapen?!

Er stond weer een operatie gepland om de schouder goed te kunnen laten functioneren.
Binnen drie weken zou ik geholpen worden en de morfine die ik (weer) slikte af kunnen bouwen.

Lang verhaal kort, de Pijn Reset Methode kwam vóór de operatie op mijn pad en dát veranderde ALLES! Binnen 6 weken was ik van de morfine af en ik had ook nog eens 60% minder pijn!
Ik ben nooit meer aan mijn schouder geopereerd en ik kan hem pijnloos 180° draaien.

De tekst wordt te lang als ik hier ook nog ga vertellen over de diagnoses Osteoporose (vergevorderd stadium) en P.M.R. (Reuma) .

VAN ALTIJD PIJN NAAR PIJNVRIJ

Wat ik wél graag wil vertellen is dat de Pijn Reset Methode mijn leven heeft teruggegeven. Een leven waarvan ik nooit meer dacht dat dit voor mij weggelegd zou zijn.
Ik ben al zo’n 8 jaar pijnvrij en kan ALLES doen wat ik wil!
M’n kleinkinderen hoog in de lucht houden en door het huis rennen en net doen alsof ze in een vliegtuig zitten.
Op de waterscooter met een gang van 79 Km/u over de rivier heen crossen.
Na een dagje pretpark ook nog 2 kuub hout lossen met de kruiwagen.
Pasgeleden heb ik een dag in de kou als vrijwilliger meegezocht naar een jongen die vermist werd. Door de drukte stonden we drie uur in de rij voordat we konden gaan zoeken. Geen centje pijn! Daarna zijn we met ons gezin nog 2 uur gaan bowlen. Op zulke momenten ben ik me er zeer van bewust hoe bijzonder dit is.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Natuurlijk zijn alle diagnoses nog steeds aanwezig. De diagnoses, die zijn er.
Maar ik heb er 0% last meer van.
Ik sta weer volledig in mijn kracht, bruis van de energie en levenslust!
En ik weet dat ik met al mijn pijnklachten bij de reguliere zorg geen steek verder kwam. Het was niets anders dan symptoombestrijding, pappen en nathouden!

Wat ik doe met mijn programma is dat het bij de KERN aangepakt gaat worden, dáár waar je moet zijn, en vanuit daar verder. Op naar een pijnvrij leven. Alle tools geven die daarvoor nodig zijn.
Achter, naast en voor mijn cliënt staan wanneer dat nodig of gewenst is.
Want ik gun werkelijk iedereen dezelfde energie, levenslust en stabiliteit in zijn of haar leven!

Als je Petra kent dan weet je dat...