DAG IN DAG UIT PIJN

 

Je zou toch iedere dag pijn hebben. Verschrikkelijk!

En niet alleen overdag, want pijn stopt niet als je je ogen dichtdoet om te slapen. Pijn is er vaak 24/7.

 

Ik weet nog goed, jaren geleden. Mijn man zei dan na een dag hard werken “Peet, zullen we lekker naar bed gaan”?  En dat begreep ik echt wel. Hij stond ’s ochtends rond vijf uur op en na een dag hard werken lonkte het bed. Zodra hij zijn kussen aanraakte was hij in dromenland.

Maar ik zag er al tegenop…

Hoe vroeger we naar bed gingen, des te langer duurde de nacht!

 

Geen idee of dit bij jou ook zo is, maar als je zere spieren hebt, oftewel, alles doet zeer, dan slaap je slecht. En als je slecht slaapt, dan wordt je niet echt uitgerust wakker. En dat werpt overdag weer z’n (wrange) vruchten af. Vermoeidheid slaat toe.

ZOEKEN NAAR EEN OPLOSSING VOOR JE PIJN

 

Hoogste tijd voor een oplossing toch!?

Je bent de persoon er niet na om zomaar naar een huisarts te gaan, maar de pijn wordt je nu toch wel teveel. Je hoopt dat hij een diagnose kan stellen en het zou helemaal fijn zijn als daar ook een oplossing voor is.

De huisarts begrijpt je gelukkig, hij ziet dat je echt flink pijn hebt en hij stuurt je door naar de fysiotherapie. Die kan voor verlichting zorgen!

Gelukkig vergoed je ziektekostenverzekering een aantal keren. En ja, het is op zich wel fijn, je pijn neemt wat af, maar uiteindelijk blijft de pijn terugkomen. Sterker nog, het wordt eigenlijk steeds erger.

Gelukkig hoef je niet weer langs de huisarts, maar kan het met een telefonisch consult geregeld worden. Je krijgt Tramadol voorgeschreven. Kijk, dat is nog eens een lekkere sterke pijnstiller.

Al na een paar Tramadol pillen voel je verschil. De pijn is goed te doen en je slaapt weer wat beter. Als met al lijkt dit een goed oplossing.

BIJWERKINGEN VAN PIJNSTILLERS

 

Pijnstillers worden te kust en te keur voorgeschreven.

Artsen hebben namelijk medicijnen gestudeerd en geen gezondheid geleerd. Of het waar is weet ik niet maar ik heb me laten vertellen dat men als studerend arts maar vier uur ‘voeding’ krijgt. In de reguliere zorg worden meestentijds medicatie voorgeschreven.

Ik heb nog nooit een huisarts of internist meegemaakt die mij gezonde eetgewoontes aanraadde. Of het advies gaf om iedere dag de buitenlucht in te gaan en actief te bewegen. Ook werd er nooit naar mijn trauma’s gevraagd (want die staan in verband met je gezondheid). Een gemiste kans!

 

Medicijnen zijn niet zo onschuldig dan men denkt. Er zit uiteraard verschil in, een paracetamol is iets anders dan Prednison. Afgelopen week had ik nog een gesprek met een cliënt die zijn Prednison na jaren af had gebouwd. Zijn zicht was de afgelopen jaren erg achteruit gegaan. De laatste tijd merkte hij dat zijn ogen aan het veranderen waren. De oogarts was verbaasd, want hij was 20% beter gaan zien!!  Het is o.a. een bijwerking van Prednison.

Ook Tramadol is geen onschuldige pijnstiller.

De ervaringen die ik hiervan hoorde waren onder andere:

  • Wat een vreselijk middel, ik wil dit nooit meer. Liever pijn dan de bijwerkingen die ik heb gehad. Het begon na een half uur met misselijkheid en ik moest al snel braken. Dit ging 12 uur door. Ik moest trillen, zweten, had een angstig gevoel, voelde woede en was huilerig. Het waren angstige uren!
  • Ik neem het niet meer omdat ik al tien jaar afhankelijk was van dit medicijn. Ik was wel degelijk verslaafd en het heeft me veel moeite gekost om het af te bouwen en te stoppen.
  • Ik werd doodziek van de bijwerkingen! Continu misselijk, duizelig en overgegeven. Assistente gebeld en die had dit zelf ook meegemaakt met Tramadol. Ik lees vele negatieve verhalen over dit medicijn. Geen Tramadol meer voor mij!

 

Al met al best heftig toch?

EEN BLIJVENDE OPLOSSING VOOR JE PIJN

 

En dan te bedenken dat een pijnstiller al helemaal geen oplossing is voor de pijn.

Je pijn heeft een oorzaak.

En als díe oorzaak onder goede begeleiding aangepakt wordt, gaat men helen. Gaat de pijn verdwijnen. Gaan de klachten verdwijnen.

Je hoofdpijn, een hernia, je nek- en schouderklachten, je fibromyalgie, je rugpijn en ik had onderlaatst een cliënt bij wie de vermoeidheidsklachten (M.E) als sneeuw voor de zon waren verdwenen!

 

Door onbewust onverwerkte emoties, onbewuste overtuigingen, trauma’s maak je je lichaam ziek en je houdt het ook in stand. Je brein houdt dit vast en er is een mooie methode om dit los te gaan laten.

Om je onverwerkte emoties, trauma’s en onbewuste overtuigingen te verwerken.

Hierdoor kan ook jij herstellen van jouw chronische pijnklachten.

 

Mijn 10 weekse programma ‘Bevrijd van je chronische pijn’ is hét programma wat jou gaat brengen naar een pijnvrij leven. Een toekomst waarin jij alles weer kunt ondernemen zonder belemmerd te worden door pijn of ongemak.

Benieuwd of je binnenkort al kan starten? Neem dan zo snel mogelijk contact met me op door een belletje te doen of app te sturen naar 06- 3079244.

Dan kan jij net als mij gaan genieten met een grote G van het leven. Want dat heeft nog van alles in petto voor jou. Het kost je maar tien weken om daar naartoe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *